
Oercrackers
Bereidingstijd:
10 minuten
Baktijd in de oven 20 a 25 minuten op 190 graden
Ingrediënten:
4 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels chiazaad
3 eetlepels zonnebloempitten
3 eetlepels pompoenpitten
3 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel amandelmeel
1 ei
Himalayazout naar smaak
Klein scheutje lauw water
Benodigdheden:
Kom
Bakpapier
Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten in de kom en laat het even 10 minuten staan, zodat het water goed door de chiazaden wordt opgenomen. Chiazaad dient hier als een soort bindmiddel.
Leg ondertussen vast een groot vel bakpapier klaar op de plaat en verwarm de oven op 190 graden.
Schep het mengsel op het bakpapier en smeer het in een mooi vierkant van ongeveer een halve centimeter dik. Snij het vierkant dan vast in 8 stukken.
Stop het geheel in de oven. Na ongeveer 10 a 12 minuten draai je de crackers voorzichtig om.
Nu nog een laatste 10 minuten in de oven en je crackers zijn klaar!