Oermuesli

Bereidingstijd:
Max 10 minuten
Baktijd in de oven: 25 minuten op 160 graden

Ingrediënten:
1 flinke hand hazelnoten
1 flinke hand walnoten
1 eetlepel pecannoten
1 flinke hand amandelen
8 eetlepels gebroken lijnzaad
6 eetlepels chiazaad
4 eetlepels zonnebloempitten
4 eetlepels cacaonibs (optioneel)
1 flinke hand moerbeibessen

Benodigdheden:
Grote kom
Steelpannetje
Bakpapier
Hakmolen of hakmes

Bereidingswijze:
Hak de hazelnoten, walnoten, pecannoten en de amandelen in grove stukken. Verwarm ondertussen de oven vast op 160 graden.
Mix alle ingrediënten behalve de moerbeibessen en de kokosolie in de kom goed door elkaar. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en giet dit over de mix van ingrediënten en roer het goed door elkaar.
Leg alles goed verspreid op het bakpapier/bakplaat en schuif het in het midden van de oven.
Na 15 minuten open je de oven. Roer met een lepel de muesli door en strooi de moerbeibessen verspreid over de bakplaat. Nu nog ongeveer 10 minuten in de oven.

NB: Houd de moerbeibessen goed in de gaten, ze branden namelijk snel aan. Wanneer je vind dat de muesli er mooi lichtbruin uitziet, haal dan de plaat uit de oven. Mochten de moerbeibessen nog iets zacht aanvoelen zullen die droger worden met afkoelen.