Hoi, ik ben Alice van Engelen!

Misschien volg je mij al een tijdje op Instagram of heb je mijn website net via google gevonden. Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je benieuwd bent naar wie ik ben.

Ik vind het erg leuk om kennis met jou te mogen maken en hier mijn persoonlijke verhaal met jou delen: 

Hoe mijn verhaal begon.. 

Na een kindertijd met veel ziek zijn, later de diagnoses CVS en Fibromyalgie gevolgd door een zware depressie besloot ik in 2009 het heft in eigen handen te nemen en mij zo veel mogelijk te verdiepen in hoe ik zelf een vitaal en gelukkig leven kon creëeren.

Dat hielp! Mijn energie ging omhoog, ik voelde mij steeds beter, maar toch voelde ik mij niet helemaal tevreden.

Waar ik aan de ene kant al mijn kennis stopte in het krijgen van een fit en vitaal leven, merkte ik dat er aan de andere kant steeds een beetje rust, energie en geluk bleef lekken.

“Het is mijn missie jou te helpen jouw volledige potentieel te gebruiken en de beste versie van jezelf te worden.” 


Inzichten die mijn leven veranderde

Zo voelde ik bijvoorbeeld vaak de druk om de energie die ik had, te geven aan een ander. 

Ik kom uit een familie waar het voorbeeld van “eerst voor een ander zorgen, dan voor jezelf” (lees: “anderen helpen ten koste van jezelf”) heel normaal was. 

Maar ook merkte ik dat ik veel vanuit mijn hoofd leefde, er soms toch negatieve gedachten naar binnen slopen, ik ineens tot de ontdekking kwam dat ik steeds minder sportte, ik moeite had met gezond eten en ik regelmatig echt over mijn grens was gegaan. Want als iemand anders wat nodig had, dan was ik er direct. 

Wanneer ik mij bewust werd van dat ik mij wat minder voelde, ging ik direct weer aan de slag met al mijn kennis om mij beter te voelen, wat altijd werkte. Ik voelde mij weer goed. Om weken later toch weer te constateren dat het cirkeltje weer rond was en ik weer op hetzelfde punt stond. 

Ik kon uit de buurt blijven van een depressie of burn-out, maar nog steeds haalde ik niet de maximale potentie uit mijzelf.. 


Opnieuw beginnen...

Ik ben nog dieper in mijzelf gaan zoeken, kwam nog beter in contact met mijzelf, ontdekte overtuigingen waar ik mij nog niet van bewust was en ben patronen gaan veranderen. Ik ben aan de slag gegaan met mijn inner kind, de kracht van mijn gedachten en mij gaan verdiepen in de dynamieken tussen andere mensen en mezelf. 

Dat aangaan is de beste keuze geweest die ik in mijn leven kon maken. Ik voelde mijn energie, de diepte en plezier in het leven met de dag toenemen. Ik ga niet zeggen dat mijn leven helemaal perfect is en geen ups en downs meer heeft. Dit hoort immers bij het leven. Maar ik vind het leven fantastisch! 

Ik leef naar mijn voorwaarden en kan iedere dag het volledige potentieel van mezelf benutten. En het mooie is, dat ik zelf over de tools beschik om hier elke dag in te blijven groeien in plaats van terug te vallen. 


Van zelfhulp naar mijn missie!

Denk jij net als ik “ik ben er zat van, dit moet anders kunnen”? Lijkt het je fijn om dit pad niet zelfstandig uit te hoeven zoeken? Om hierin heel veel tijd te besparen? Om bij de hand gepakt te worden, onderweg meer kennis van jezelf op te doen waardoor je uiteindelijk zelf de regie over jouw leven kan pakken? 

Sinds 2015 werk ik als zelfstandig therapeut en coach. In deze jaren heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld in een praktische koffer vol tools om jou het beste te kunnen helpen.

Het gros van de cliënten die in mijn praktijk komen hebben met name last van spanningsklachten, burn-out en/of depressieve gevoelens. Vrijwel allemaal in combinatie met de volgende punten: 

 • Een ander goed advies kunnen geven hoe zij het beste voor zichzelf kunnen zorgen, maar het jezelf eigenlijk niet zo goed lukt. 
 • Steeds een ander voor jezelf blijven zetten en jouw energie opmaken aan anderen. 
 • Bepaalde (gedrags)verandering willen maar het elke keer niet lukt dit te bereiken. 
 • Last hebben van perfectionisme, van faalangst, onzekerheid, lage zelfwaardering, negatieve gedachten over jezelf of anderen, wantrouwen, woede/frustratie voelen die je niet altijd kan verklaren.

Het is prachtig om met deze cliënten aan de slag te gaan en ze te zien groeien naar de beste versie van zichzelf en een vrij, energiek en gelukkig leven leven! 

Ik merk dat mijn vuurtje daar echt van gaat branden, dat ik dat zo ontzettend leuk vind, dat ik heb besloten “dit is mijn missie!” 


Dit was mijn verhaal.. nu tijd voor iets luchtigs!

Ik ben niet van ‘blijven hangen in problemen’. Het is goed om even stil te staan, oorzaken van problemen ontdekken, maar wel om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. 

Dit is ook hoe ik jou help. Praktische opdrachten, handvaten en tips waar je mee vooruit kan. Om jou in jouw kracht te zetten op weg naar de beste versie van jezelf zodat je oprecht en intens kan genieten van het leven!

Genieten van het leven ben ik gek op. Een quote die in mijn huiskamer hangt: we stoppen niet met spelen omdat wij oud worden, wij worden oud omdat wij stoppen met spelen. 

Meer feitjes over mij:

 • Ik ben gek op bloemen! Ik koop ze alleen niet zo vaak, omdat ik het sneu vind wanneer ik ze weer weg moet gooien. Om dat te compenseren staat mijn huis VOL met planten. 
 • Hangry… ben ik chagrijnig? Stop dan eten in mijn mond en ik trek snel weer bij, haha. 
 • Mijn profiel in mijn Human-Design chart (generator) is een 1-4. Dit betekent dat ik het heerlijk vind om alles tot op de bodem uit te zoeken en te analyseren, en mijn opgedane kennis en inzichten vervolgens met anderen te delen.
 • Ik verslind dan ook boeken. Waar ik aan een boek begin, raak ik gaandeweg geïnspireerd om weer 5 andere boeken te lezen. Het verlanglijstje van mijn boeken raakt dan ook niet leeg.
 • Ik ben een echte analytische denker. Alle informatie die bij mij binnenkomt vat ik samen, ik zie direct de rode draad en mogelijke verbanden. Ik denk in oplossingen vanuit verschillende invalshoeken en voorzie in elke keuze mogelijke gevolgen. Hoe complexer een vraagstuk, des te leuker ik het vind! 
 • Dat automatisch ‘diep’ denken heeft ook een keerzijde. Alles willen analyseren heeft er in het verleden voor gezorgd dat ik veel piekerde. Gelukkig weet ik nu hoe ik dat kan voorkomen en hoe ik mijn brein kan inzetten om er voordeel uit te halen! 
 • In mijn vrije tijd ben ik het liefst in de natuur aan het wandelen met mijn hond Bodhi en/of foto’s maken in het prachtige Drenthe. 
 • Wanneer ik in de auto zit, zing ik ongemerkt met de radio mee. Ook wanneer er iemand naast mij zit. (Sorry, not sorry!)
 • My quilty pleasure? Helemaal losgaan op hardstyle muziek, haha.

Om jou professioneel te kunnen begeleiden heb ik o.a. de volgende opleidingen gevolgd:

 • HBO+ medische basiskennis en psychosociale basiskennis
 • HBO psychosociaal therapeut i.o., vitaliteitscoach, aandacht gerichte cognitieve therapie, innerlijk kind therapie, depressie- en rouwcounselor.
 • Verschillende HBO cursussen over o.a. ADHD, fibromyalgie en CVS/ME.

Genoeg over mij, wie ben jij?  

Leuk dat je mijn verhaal gelezen hebt! Je hebt nu een goed beeld van wie ik ben, wat mijn verhaal is en waarvoor ik sta als therapeut. 

Ik ben ontzettend benieuwd naar jou! Wat is jouw verhaal? Welke uitdagingen kom jij tegen en wat zou je graag willen bereiken?

Heb je het gevoel dat ik je kan helpen? Wil jij je ook graag vrijer, energieker en gelukkiger voelen? Wil jij ook graag de tools leren om dit te bereiken en te behouden? Neem een kijkje bij mijn online aanbod. Heb je vragen? Stuur gerust een mail naar info@alicevanengelen.nl of laat een bericht achter bij de pagina “contact”.

Wil je graag 1-1 met mij werken maar eerst kennis met mij maken? Druk dan op de link hieronder voor het maken van een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek van ±20 min.