Hallo!

Mijn naam is Alice van Engelen, graag begeleid ik jou naar een vitaal en gelukkig leven.
Om jou hierbij te helpen maak ik gebruik van een combinatie van voetreflextherapie en verschillende coaching vormen:

Voetreflex therapie: Voetreflextherapie is een oude therapievorm die al ruim 3000 jaar wordt gebruikt. Het gaat er vanuit dat jouw hele lichaam, door middel van reflexpunten, weerspiegeld wordt op de voeten. Tijdens een behandeling masseer ik de reflexpunten die direct en indirect in verband staan met jouw klachten. Door deze punten te behandelen wordt jouw lichaam aangespoord om weer gebruik te maken van het zelf genezend vermogen, waardoor herstel op een natuurlijke en milde wijze wordt bevorderd.

Coaching en counseling: binnen de coaching maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, rationeel-emotieve therapie en oplossingsgericht coachen om jou te helpen bij het bereiken van jouw doelen. Dit doen wij op een actieve manier door het onderzoeken van jouw gedachten, gedragsverandering in werking te zetten en het veranderen van je omgeving. Bij het gebruik van counseling richt ik mij vooral op het delen van jouw gevoelens en wat dit met jou doet. Op deze manier kan jij je ervaringen verwerken en ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en oplossingen.

MBCT: MBCT is een combinatie van mindfulness en cognitieve therapie en is door zijn succes erg populair binnen de geestelijke gezondheidszorg. De therapie is wetenschappelijk bewezen effectief bij piekeren, negatieve gedachten, (en met gevolg daarvan) stress, somberheid, burn-out klachten en terugkerende depressies.

Op zoek naar echte verandering in jouw leven? Wil jij een toekomst waarin je je vitaal en gelukkig voelt?
Begin hier vandaag nog aan!

Online afspraak inplannen

Voeding is een heel belangrijk onderdeel voor een gezond en gelukkig leven. Om je een handje op weg te helpen deel ik de lekkerste gezonde recepten en andere tips hier.


Meer over mij persoonlijk

Begin 2015 startte ik met het geven van voetreflextherapie en coaching in mijn praktijk in Leerdam, welke eind 2020 verhuisde naar Veendam. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met een burn-out, depressie en/of stressgerelateerde klachten.

Het werk dat ik doe is niet toevallig op mijn pad gekomen. In mijn jeugd heb ik zelf problemen gehad met soortgelijke gezondheidsklachten. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om een positieve invloed te kunnen hebben op je lichaam en geest en ik kijk er naar uit jou hierbij te kunnen helpen.

Om jou professioneel te kunnen begeleiden heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

  • HBO+ medische basiskennis
  • HBO voetreflextherapie
  • HBO vitaliteitscoach
  • HBO+ psychosociale basiskennis
  • HBO aandacht gerichte cognitieve therapie
  • MBO+ depressie- en rouwcounselor
  • HBO cursussen over o.a. ADHD, fibromyalgie en CVS/ME.

Ik vind het belangrijk mijn kennis up-to-date te houden. Daarom volg ik elk jaar cursussen en bijscholingen en houd ik regelmatig intervisies met collega therapeuten.